Minecraft: Story Mode - első benyomások /Farting Squirrel/

Nos, hol is kezdjem?
Nem tudom, kinek mik voltak az elvárásai ezzel a játékkal kapcsolatban, de azt hiszem, azt mondhatom, hogy a Telltale-nek valószínűleg sikerült teljesítenie ...egy részét.
 
Mikor elkezdtem játszani, már tudtam, hogy hasonló hangvételű dologra számíthatok, mint a Tales from the Borderlands esetében. (Na jó, ez már előre sejthető volt.) Nem tévedtem nagyot: hasonló volt, de közel sem volt olyan jó.
Kezdjük akkor a negatívumokkal. Az első, amit megemlítenék, az a háttérzene. Igen, a háttérzene. Az elején volt egy rész, amikor kifejezetten idegsítő volt, de amúgy meg nem nagyon segítette az adott jelenetek drámaiságát kiemelni. De talán nem is csak a zene hibája volt. Valahogy úgy éreztem, hogy olyan vontatottak a jelenetek, mintha a karakterek nem "játszottak" volna jól. Nem volt olyan gördülékeny, mint amilyennek lennie kellett volna; mintha egy film lenne. Mindemellett a párbeszédek is kicsit laposak voltak. Hiányoztak a poénok. (Volt egy jelenet, amikor arra vártam, hogy a főhősünk mi vicceset fog benyögni, illetve készültem, hogy mit válaszoljak majd, erre mondott egy egyáltalán-nem-vicces-dolgot.) Próbálkoztak a poénokkal, hasonlóan, mint a TftB-ben, de nem jött össze. Legalábbis én így éreztem, ami lehet, hogy amiatt volt, hogy ezekről a pixelarcokról lehetetlen bármiféle arckifejezést leolvasni.
Na, és maga a történet... Hát, nem izgultam végig. (Remélem, csak azért, mert ezt tekinthetjük egy hosszú bevezetésnek, és a következő résztől kezdenek beindulni az események.) Az eleje szinte unalmas volt (pedig én nem szotkam ezt mondani egy játékról), és csak a közepe után lehetett azt érezni, hogy történik is valami. Szerencsére azért egy komolyabb drámai helyzetet is sikerült belecsempészni, illetve ezen kívül - ha jól emlékszem - még egy komolyabb döntés várt ránk, de attól tartok, hogy a Telltale még mindig azt hiszi, hogy elég csak a látszatát fenntartani annak, hogy a döntéseink számítanak. Remélem, tévedek, és ezen változtatott a TTG, és örömmel fogom újrajátszani a játékot valamelyest eltérő cselekménnyel.
 
Na, de beszéljünk a játék pozitívumairól is, hiszen azok is vannak.
...bár nem sok. Összességében annyi, hogy a Minecraft megszokott atmoszféráját (úgy mindennel együtt) remekül átadja - ehhez, úgy tűnik, nagyon ért a Telltale. A Borderlands-et is remekül adaptálták - mintha csak az eredeti játékkal játszanánk, más stílusban. (Bocs, hogy mindig ezzel példálózok, de tényleg példa értékű, amit azzal műveltek, nem mellesleg az is játékadaptáció. De akár felhozhatnám a Trónok harcát is, mivel az is elég profi lett (már ami az eredeti univerzum atmoszféráját, történetvezetési technikáját illeti).)
A vizuális élmény pont olyan, mint amit az eredeti játéktól megszokhattunk. A craftolás látványát pedig egy fokkal feljebb emelte, amit szerintem nagyon jól tett - ez így tökéletesen beleillik ebbe a stílusba. Az építést/bányászást is remekül oldotta meg a timelapse-szel, hogy ne tartson percekig egy epítmény felépítése. Természetesen senki ne számítson arra, hogy majd azt épít/craftol, amit akar, hiszen ez egy történet vezette játék, nem egy open world, valódi sandbox, mint az alapjáték.
Összességében, tehát, elmondható, hogy magát a játékot nagyon jól adaptálta, azoknak biztosan tetszeni fog, akik a Minecraftot is szeretik (már ha tudják, hogy mire számítsanak), viszont a történet (eddig), illetve a rendezés elég béna lett. Mintha a Telltale már a karrierje előtt megalkotta volna a játékot, de csak most dobta piacra - kiforratlan. Lehetett volna jobb is.

Ti próbáltátok már? Mit gondoltok róla?

Re:Jó volt

suzal 2016.04.28
a többi komment alapján amit hibának találsz az a játék bugja. Ha jól tudom . Én velem is előfordult ilyenkor töröld le majd telepítsd fel újra a játékot és a magyarosításokat. Nekem bevált.:)

Hiba

Kiskocka 2016.03.29
Hali A játék első 5 percében a karaktereknek nincs hangja és a választásoknál azt írja "the choose is blank", viszont utána minden rendesen működik.
Valami ötlet?

Minecraft Story Mode EP2

Alex Joós 2016.02.25
Sziasztok mikor lesz letölthető a Második Epizód?? Azt írtatok hogy 25.-kén meglesz! De ma 25.-e van és nincs link!!! Kérlek síesetek a teszteléssel! Köszi!

2. rész

Hunor 2016.01.10
Köszi a fordítást.
Lesz-e, és ha igen, mikor magyarítása a következő részeknek?

holo

baszátok meg 2015.12.01
helo baszki az szép eé jo és köszönyük hogy leforditotátok de anyi eszetek lehetne hogy kiteszitek valami linket amin a tesztet le lehetne szetni és ki probálni

FASZ

fASZ 2015.11.30
fasz

Vélemény

BuC! 2015.10.14
Hmmm, sajnos én is laikusként erre számítottam, de majd azért én is kipróbálom! Ami ténylegesen néha gond, hogy az elején még azt érzed, súlya lehet a döntéseidnek, de ha végül minden ugyanoda vezet vissza, akkor csak felesleges maszlag lehet. Nehéz pixelfába (haha- oh the irony) vágta a fejszéjét a Telltale, remélem azért ahogy te is írtad, ki fog bontakozni jobban a cselekmény, mert a TELLTALE-nek ez a lényege, a sztori, és ha az bukó, akkor szinte mindegy milyen világban vagyunk (kivéve ha Star Wars :D), ha nincs jó sztori, elúszott az egész :/
<< 1 | 2

Új hozzászólás hozzáadása