Minecraft: Story Mode - első benyomások /Farting Squirrel/

Nos, hol is kezdjem?
Nem tudom, kinek mik voltak az elvárásai ezzel a játékkal kapcsolatban, de azt hiszem, azt mondhatom, hogy a Telltale-nek valószínűleg sikerült teljesítenie ...egy részét.
 
Mikor elkezdtem játszani, már tudtam, hogy hasonló hangvételű dologra számíthatok, mint a Tales from the Borderlands esetében. (Na jó, ez már előre sejthető volt.) Nem tévedtem nagyot: hasonló volt, de közel sem volt olyan jó.
Kezdjük akkor a negatívumokkal. Az első, amit megemlítenék, az a háttérzene. Igen, a háttérzene. Az elején volt egy rész, amikor kifejezetten idegsítő volt, de amúgy meg nem nagyon segítette az adott jelenetek drámaiságát kiemelni. De talán nem is csak a zene hibája volt. Valahogy úgy éreztem, hogy olyan vontatottak a jelenetek, mintha a karakterek nem "játszottak" volna jól. Nem volt olyan gördülékeny, mint amilyennek lennie kellett volna; mintha egy film lenne. Mindemellett a párbeszédek is kicsit laposak voltak. Hiányoztak a poénok. (Volt egy jelenet, amikor arra vártam, hogy a főhősünk mi vicceset fog benyögni, illetve készültem, hogy mit válaszoljak majd, erre mondott egy egyáltalán-nem-vicces-dolgot.) Próbálkoztak a poénokkal, hasonlóan, mint a TftB-ben, de nem jött össze. Legalábbis én így éreztem, ami lehet, hogy amiatt volt, hogy ezekről a pixelarcokról lehetetlen bármiféle arckifejezést leolvasni.
Na, és maga a történet... Hát, nem izgultam végig. (Remélem, csak azért, mert ezt tekinthetjük egy hosszú bevezetésnek, és a következő résztől kezdenek beindulni az események.) Az eleje szinte unalmas volt (pedig én nem szotkam ezt mondani egy játékról), és csak a közepe után lehetett azt érezni, hogy történik is valami. Szerencsére azért egy komolyabb drámai helyzetet is sikerült belecsempészni, illetve ezen kívül - ha jól emlékszem - még egy komolyabb döntés várt ránk, de attól tartok, hogy a Telltale még mindig azt hiszi, hogy elég csak a látszatát fenntartani annak, hogy a döntéseink számítanak. Remélem, tévedek, és ezen változtatott a TTG, és örömmel fogom újrajátszani a játékot valamelyest eltérő cselekménnyel.
 
Na, de beszéljünk a játék pozitívumairól is, hiszen azok is vannak.
...bár nem sok. Összességében annyi, hogy a Minecraft megszokott atmoszféráját (úgy mindennel együtt) remekül átadja - ehhez, úgy tűnik, nagyon ért a Telltale. A Borderlands-et is remekül adaptálták - mintha csak az eredeti játékkal játszanánk, más stílusban. (Bocs, hogy mindig ezzel példálózok, de tényleg példa értékű, amit azzal műveltek, nem mellesleg az is játékadaptáció. De akár felhozhatnám a Trónok harcát is, mivel az is elég profi lett (már ami az eredeti univerzum atmoszféráját, történetvezetési technikáját illeti).)
A vizuális élmény pont olyan, mint amit az eredeti játéktól megszokhattunk. A craftolás látványát pedig egy fokkal feljebb emelte, amit szerintem nagyon jól tett - ez így tökéletesen beleillik ebbe a stílusba. Az építést/bányászást is remekül oldotta meg a timelapse-szel, hogy ne tartson percekig egy epítmény felépítése. Természetesen senki ne számítson arra, hogy majd azt épít/craftol, amit akar, hiszen ez egy történet vezette játék, nem egy open world, valódi sandbox, mint az alapjáték.
Összességében, tehát, elmondható, hogy magát a játékot nagyon jól adaptálta, azoknak biztosan tetszeni fog, akik a Minecraftot is szeretik (már ha tudják, hogy mire számítsanak), viszont a történet (eddig), illetve a rendezés elég béna lett. Mintha a Telltale már a karrierje előtt megalkotta volna a játékot, de csak most dobta piacra - kiforratlan. Lehetett volna jobb is.

Ti próbáltátok már? Mit gondoltok róla?

Minecraft Story Mode

Nagyon jó volt 2017.04.08
Szerintem a zene is hozzá passzol! Amúgy az eleje tényleg eléggé uncsi volt, de ha meg nézed a többi részét! Én mondjuk a 4.epizód végén sírtam! xD

epizód 5

A Minecraft fan 2017.04.04
Mikor lesz kész az epizód 5? Nem sürgetésként írtam csak kérdezem.

???

MEDDIG VÁRJUNK MÉG??? 2016.08.21
Miért nem tesztelitek már a 4. epizódot??!!! hát ilyen csicska csapatot életembe nem láttam gecigránátok

Re:???

_Feeling 2017.01.16
1. EPIsode nagyon jó most próbálom a 2.dikat igy tovább :D

PetiKingMc

Mikor lesz? 2016.08.10
Hali! Mikor fogjátok kiadni a 4. epizódot? már nagyon várom. Veletek csak annyi a bajom hogy nagyon halasszátok szerintem a munkátokat, arra gondolok hogy az emberek hónapokat várnak, és nincs új magyarítás. Remélem belehúztok.

Teszt

Krisz 2016.07.21
Mikor fogjátok tesztelni a negyedik epizódot?

Tetszetős

R10T 2016.06.18
Nagyon tetszik a magyarítás de lenne egy kérdésem.
Mivel nyitottátok meg a .prop fájlokat??
Kiváncsi lennék rá.

Minecraft SM.

Alex 2016.04.29
Ugye csak a hozzászólás szűnt meg?! Vagy a honlap mindegyik része?? Léci válaszoljatok!

Epizódok

suzal 2016.04.28
A TaleHunters fordítócsapatnak lesz még mit fordítania ebből a játékból, hiszen az eredeti 5 epizód mellé bejelentettek még 3-at így összesen 8 epizód készül a Minecraft Story Mode-ból. Bár lehet hogy még bővülni fog az epizódok mennyisége. :D Alig várom a kövi epizód fordítását.:):):)

Jó volt

Barna 2016.04.20
Elrontotta a 3. Részt. nem mutat semmi szöveget csak azt hogy "the choice is blank" és még beszéd sincs benne, a 1. es a 2. rész magyarítását pedig nem tudom kitörölni mert nincs uninstall
1 | 2 >>

Új hozzászólás hozzáadása