Helyzetjelentés - Nov. 23.

2015.11.23 17:37

A Game of Thrones hamarosan kész van, a Tales from the Borderlands is jól halad, a Minecraft: Story Mode-nak pedig a háromnegyede elkészült a hétvégén

Az utóbbi időben nem sokat lehetett hallani a projektek felől, nagyrészt azért, mert nem is volt mit. Viszont a találkozó óta újból beindult a menedzsment, így a fordítások is.

A Trónok harca már majdnem kész van - legkésőbb jövő héten kezdődhet is a tesztelés.
Elég sokat kell várni az 5. részre (Talán kezdjük átvenni a Telltale szokását?), de most már a célegyenesben van mind a fordítás, mind pedig a lektorálás.

A Tales from the Borderlands is már régóta készül. Részben azért, amiért a többi magyarítás sem haladt (október végi lassulás; majd az utána való technikai akadály; Fordítói találkozó), részben pedig azért, mert kétlépcsős lektorálást alkalmazunk (angol és magyar nyelvi), mivel nem könnyű a nyelvezete. Aztán még azért is, mert volt egy szavazásunk, ahol arra voltunk kíváncsiak, hogy mi a véleményetek a nevek fordításáról. Ott felmerült, hogy a játékos maga választhassa ki, hogy magyar vagy eredeti nevekkel szeretné játszani a játékot. Nos, mivel Nektek, játékosoknak készítjük a magyarítást, ezért a Ti véleményetek a fontos - viszont ez plusz munka, ami természetesen több időt igényel. Illetve nagyon sok fordításra váró textúra van, amik reméljük, készen lesznek, mire a szöveges fájlok elkészülnek. :)
Az első résznek a fordítása már majdnem kész van, a második is közel van hozzá és már a harmadikat is elkezdtük.

Ami pedig a Minecraftot illeti, meglepő hírrel szolgálhatunk.
A fordítók toborzása - bár sok jelentkező volt - nem sok sikerrel zárult. (Különböző okok miatt) gyakorlatilag egy jelentkezőből sem lett fordító. El sem kezdtük a fordítást egészen a múlt hétvégéig, amikor is MeteorNinja belekezdett az első epizódba. Hihetetlen gyorsasággal le is darálta a fájlok több, mint felét (11), de a terve az, hogy még a héten befejezi a The Order of the Stone-t. Kívánjunk neki sok sikert és kitartást! :D

Ez minden, ami a nyilvános projektjeinket illeti. A későbbiekre pedig egy meglepetést tartogatunk. ;)